Wintersport vakantie Scandinavië

Lees hier meer over de vakanties in Scandinavië ->

Wintersport vakantie Scandinavië

Niet duur, wel koud!
Wintersport vakantie Scandinavië“Koud, donker en duur” zijn drie totaal onjuiste kritieken die we vaak te horen krijgen over Scandinavische wintersportvakanties. Met de zachtere winters van de laatste jaren zijn we niet altijd meer zeker van sneeuw in de Alpen en is het niet zo’n slechte zaak dat we naar het koudere Scandinavië zouden reizen. We willen toch in de eerste plaats sneeuw! Ondertussen zijn de Scandinavische valuta’s in de afgelopen jaren meer op één lijn gekomen met de Eurozone, zodanig dat het ook niet uitzonderlijk duur meer is. Skipassen zijn trouwens veel goedkoper dan bijvoorbeeld in Frankrijk. Kom hieronder meer te weten over een wintersport vakantie Scandinavië.

Bekijk hier de wintersport vakanties in Scandinavië >>

Wintersport vakantie Scandinavië

  • Donker?

Tenzij je op weg bent naar de Noordpool zal je ook niet merken dat het veel donkerder is dan bij ons. Scandinavië ligt trouwens op ongeveer dezelfde breedtegraad als Groot-Brittannië en de verlichting van de pistes is heel goed. Laten we het dus positief bekijken.

  • Heropleving .

Wintersport vakantie ScandinaviëScandinavië was ooit de favoriete bestemming voor de Britten die gingen wintersporten. Daarna kwam er een periode waarin andere bestemmingen de voorkeur kregen en daarmee was de infrastructuur ook wat aan het verloederen. Maar momenteel gaan niet alleen meer Britten maar ook veel andere Europeanen naar Scandinavië om te wintersporten. Daardoor is de sector aan een heropleving toe, er zijn nieuwe liften, lange pistes, uitstekende restaurants en natuurlijk de vriendelijke Scandinaviërs die van jouw wintersportvakantie een zalige periode maken.

  • Zo zijn er meerdere.

Een prachtig voorbeeld van de heropleving van de wintersport in Scandinavië is het Oslo Winter Park. Het is het grootse skigebied in de streek van Oslo, op minder dan 30 minuten van het centrum. Er zijn maar liefst 18 pistes met een totale lengte van 9 kilometer op de heuvel. Een van de mooiste dingen die je kunt meemaken is dat de skigebieden meestal 5 avonden per week open zijn. Met de perfecte verlichting kan je genieten van het nachtelijk skiën.

Tip: https://rondreisnoorwegen.eu/wintersport-noorwegen/ voor een wintersportvakantie in Noorwegen.

Bekijk hier meer over vakanties in Scandinavië in de winter >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *