Vakantie Scandinavië

Lees hier meer over de vakanties in Scandinavië ->

Vakantie Scandinavië

Vakantie in Scandinavië boeken? Welke mogelijkheden zijn er allemaal? Kom in dit artikel meer te weten over een vakantie Scandinavië.
Vakantie ScandinaviëEen reis naar Scandinavië is een zeer goede keus. Scandinavië omvat 3 landen namelijk Denemarken, Noorwegen en Zweden. Veel mensen rekenen daarbij ook onder Scandinavië, Finland en IJsland. Officieel horen deze twee landen niet bij Scandinavië. De drie landen van Scandinavië, bij elkaar, hebben slechts ongeveer 19 miljoen inwoners. De oppervlakte is wel 20 maal zo groot dan Nederland. Het zijn prachtige landen om er op vakantie te gaan. Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken en IJsland hebben allemaal een prachtige natuur. Bekijk hieronder meer informatie over het boeken van een geweldige vakantie/rondreis in Scandinavië.

Door op één van de links te klikken kom je bij de specialist terecht waar je prachtige rondreizen en vakanties kunt bekijken die er voor Scandinavië te boeken zijn.

Bekijk hier de vakanties in Scandinavië >>

Vakantie Scandinavië

  • Plaats van de rondreis.

Het maakt een groot verschil waar je de rondreis wilt gaan maken. Je kunt onmogelijk tijdens een vakantie alle landen gaan bekijken. Je moet een land of een gebied uitkiezen. Zo kan je bijvoorbeeld naar het hoge noorden van Noorwegen of Zweden gaan om er het noorderlicht te gaan bekijken. Dat is een fantastische Vakantie Scandinaviëgebeurtenis. In het hoge noorden van Noorwegen zijn ook hoge bergen en diepe dalen. Het is Noorwegen dat zeer veel fjorden en diepe rivieren heeft. Vooral de Geirangerfjord is er adembenemend mooi. Ook zijn er veel watervallen en steile kliffen. Door een rondreis door dit deel van Noorwegen te maken krijg je zeker geen spijt.

  • Vastleggen van de reis.

Het is wel belangrijk dat je de rondreis die je wilt maken in Scandinavië goed door een erkend reisbureau laat vastleggen. Je moet, tijdens een reis door het hoge noorden van Noorwegen, Zweden en Finland, dat altijd doen onder begeleiding van een reisgids. Hij weet precies wat er gedaan moet worden wanneer je plotseling wordt overvallen door slecht weer. Ook het tegenkomen van een wilde beer is mogelijk. Dan is Vakantie Scandinaviëhet ook belangrijk dat je weet wat je moet doen.

  • Stedenbezoek.

Je kunt in Scandinavië ook mooie steden gaan bezoeken. Een bezoek aan Stockholm moet je zeker doen wanneer je er de mogelijkheid voor hebt. Een groot deel van de stad is autovrij en er zijn veel parken. Ook zijn er veel mooie gebouwen en de bevolking is er zeer vriendelijk en behulpzaam. Ook dan is het verstandig alles nauwkeurig te laten vastleggen. Je moet toch weten waar je gaat overnachten en wat je aan kleren en papieren nodig hebt tijdens een reis door een van de landen.

Tip: Neem ook eens een kijkje op www.vakantielapland.net en op www.noorwegenvakantie.net om meer informatie in te winnen over het boeken van een vakantie in Lapland of in Noorwegen. Hieronder kom je overigens nog meer tips tegen over het boeken van een vakantie in Scandinavië.

Vakantie Scandinavië tips

Tips voor je rondreis in Scandinavië? Die kun je natuurlijk het best vinden van reizigers die al eens in Scandinavië zijn geweest. Zij weten de ups en downs van de steden, de kleine wetenswaardigheden en misschien wel de beste bezichtigingen! Maar ook wanneer je ervoor kiest te gaan wandelen in Scandinavië kun je wat meenemen.

  • Eerste tip:

Rondreizen is de beste manier om zoveel mogelijk van Scandinavië te zien. Dit kun je met de auto, te voet, met de camper of zelfs met de boot. Op één plek blijven in Scandinavië zal je door de uitgestrektheid van het gebied niet heel veel variatie brengen. Een rustige vakantie, dat heb je dan wel. Maar wil je wat zien, dan is of wandelend of met de auto de beste manier.

Scandinavië heeft niet zo heel veel snelwegen. Je mag in Denemarken 130 km/u rijden, maar in Noorwegen is de maximale snelheid vaak 100 of 110 km/u. Op sommige wegen mag je niet harder dan 80 km/u en in Zweden kan het zelfs 70 km/u zijn. De landen behoren tot de veiligste wegverkeer landen van Europa. Winterbanden zijn verplicht en je wordt beboet wanneer je deze niet op je auto hebt.

  • De kosten van een vakantie in Scandinavië.

Vrij kamperen is overal mogelijk in Scandinavië: goed voor de portemonnee en ook nog eens een prachtige manier om alles te zien. Van hotel naar hotel kan ook, maar is aanzienlijk duurder. Hotels zijn duurder dan in de rest van Europa. Hutten (hytten) zijn geschikt voor wandeltochten, maar ook prima voor reizen met de auto of camper. Deze hytten zijn goedkoop en talrijk: overal door Scandinavië vindt je ze. Een ding om aan te denken is dat voor sommige hytten je aangemeld dient te zijn bij een organisatie (waaronder minstens 400 in Noorwegen). (Vakantie Scandinavië info)

  • Fjorden in Noorwegen.

Wanneer je in Noorwegen komt, is de westkust een must-see. Maak hier boottochten, wandel erlangs of besteedt er een dagje. Hier zijn authentieke haventjes en dorpjes, fjorden en voor de natuurliefhebbers: vogels en andere diersoorten die uniek zijn voor Scandinavië.

Bekijk hier meer over vakanties in Scandinavië >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *