Vakantie Scandinavië trein

Lees hier meer over de vakanties in Scandinavië ->

Vakantie Scandinavië trein

Met de trein door Scandinavië. Wil je met de trein je rondreis door Scandinavië maken?
Vakantie Scandinavië treinDe Bergenbaan wordt door veel reizigers gezien als één van de mooiste treintrajecten in heel Europa. Met dit treintraject reis je door beboste gebieden en kom je door de Hardangervidda. Je ziet prachtige fjorden en arriveert in Bergen. Opstap vindt plaats in Oslo. Er is koffie en thee-service in de trein. Volgens reizigers is de kwaliteit van de rit goed. De duur van de rit is 7 uur en je stopt bij Oslo regelmatig (ook van Bergen naar Oslo). Dan kun je de gelegenheid nemen om de natuur in te gaan en weer op te stappen wanneer je wilt. Je kunt bijvoorbeeld in Myrdal uitstappen en overstappen op de Flåmsbana naar Flåm. Kom hieronder meer te weten over een vakantie Scandinavië trein, heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie vakantie of rondreis in Scandinavië!

Bekijk hier meer vakanties in Scandinavië met de trein >>

Vakantie Scandinavië trein

Een kleine tip: wanneer je van Bergen naar Oslo gaat met deze trein, zorg er dan voor dat je aan de rechter kant van de trein zit. Via het raam kun je hier namelijk bergtoppen, sneeuw en prachtige landschappen zien. Aan de linkerkant zie je vooral stenen, rotsen en de binnenkant van bergtunnels.

Tussen Oslo en Trondheim kun je ook reizen per trein. Je stapt op bij Oslo Centraal station (of in Trondheim) Vakantie Scandinavië treinen komt langs Hamar, Hafjell en oneindig veel kleine dorpjes (waar die overigens niet stopt). Deze rit is 553 kilometer lang en duurt ca. 7 uur. Dit treintje is ouderwets, met rode pluche stoelen en vloerbedekking. Je reist door verschillende landschappen en ervaart de winter en lente tijdens deze rit. Het hoogste punt van de treinrit is op 1024 meter en brengt je door berggebieden (niet voor de zwakke maag) en het verschil met het laagste punt ligt rond de 900 meter. In Trondheim kun je een prachtige stadswandeling maken, iets wat in Oslo ook zeker een aanrader is.

Van plan om een rondreis te maken door Scandinavië met de trein? Kijk dan ook eens op: https://rondreisscandinavie.com/rondreis-scandinavie-trein.

Een tip toevoegen aan deze pagina? Bijvoorbeeld als jij je ervaring wilt delen met anderen? Dan kan je ons een e-mail sturen naar info@rondreisscandinavie.com.

Bekijk hier de Scandinavië reizen per trein >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *