Vakantie Scandinavië september

Lees hier meer over de vakanties in Scandinavië voor september ->

 Scandinavië september

Vakantie Scandinavië septemberIn Scandinavië kun je eigenlijk op elk moment van het jaar terecht voor een geweldige. In de zomer kun je genieten van de prachtige groene natuur en in de winter van de oneindige winterlandschappen. Als je in september op vakantie gaat naar Scandinavië is er ook van alles te beleven in dit noordelijke deel van Europa. In dit artikel kom je nog meer te weten over een vakantie Scandinavië september, ook heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken naar Scandinavië bij de specialist.

Direct de reizen bekijken? Klik dan op één van onderstaande links.

Bekijk hier meer vakanties in Scandinavië in september >>

Vakantie Scandinavië september

  • Walvissen spotten in Scandinavië.

Zo kun je in september vanuit veel steden een walvissafari boeken. Elk jaar komen de walvissen rond deze tijd in de wateren rondom Scandinavië om voedsel te zoeken op hun doorreis naar warmere delen van de wereld. Op sommige plekken kun je ze zelfs vanaf het land zien. Met de boot kun je nog beter spotten Vakantie Scandinavië septemberterwijl je naar de mooiste plekken op de open zee wordt gebracht. De walvissen die je hier kunt spotten zijn bultruggen, potvissen van wel 20 meter, dolfijnen, vinvissen en soms zelfs orka’s. Vooral deze laatste dieren zijn prachtig en erg indrukwekkend om van zo dichtbij te zien! Tijdens deze boottochten kom je ook vaak grote groepen papegaaiduikers tegen. Deze prachtige vogels zijn vooral massaal te zien op het eiland Runde, een eiland aan de westkust van Noorwegen. Hier zitten tijdens de vogeltrek soms wel 600.000 vogels!

  • Hippe steden in Scandinavië.

Oslo is een stad waar je dagen in rond kunt lopen en elke keer weer wat anders ziet. Neem nu bijvoorbeeld het Vigeland park. Dit park, genoemd naar de bekende kunstenaar Gustav Vigeland, ligt in het centrum en is vooral bekend door de honderden enorme beelden die verspreidt staan door het park. De beelden staan symbool voor de levenscyclus van de mens. Blikvanger in het Vigeland park is een grote pilaar van maar liefst 14 meter hoog waarin 121 beelden zijn verwerkt. Het bijzondere aan dit kunstwerk is, dat het is gemaakt uit één stuk graniet. Het bekendste beeld in het Vigeland park is het jongetje met de gebalde vuisten. Veel toeristen gaan met dit beeld op de foto.

Bekijk hier de september vakanties voor Scandinavië >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *