Vakantie Scandinavië oktober

Lees hier meer over de vakanties in Scandinavië voor oktober ->

Vakantie Scandinavië oktober

Vakantie Scandinavië oktoberScandinavië is een land waar je bij uitstek kunt genieten van de bijzondere natuurverschijnselen en spectaculaire outdoor activiteiten. In de verschillende landen zijn indrukwekkende skipistes met honderden kilometers lange pistes met een geweldig uitzicht. In Zweden is ook fietsen erg populair. Er zijn veel uitdagende mountainbikeroutes te vinden in de vele Nationale parken en in Noorwegen kunnen sportvissers hun hart ophalen op de vele prachtige visplekken, maar wat zijn nu de plekken die je absoluut niet mag missen als je een vakantie in Scandinavië gaat houden? Kom hieronder meer te weten over een prachtige vakantie Scandinavië oktober.

Bekijk hier meer over oktober vakanties in Scandinavië >>

Vakantie Scandinavië oktober

  • Noorwegen – Het land van uitzichten.

Het ruige landschap van Noorwegen zorgt er voor dat er ontzettend veel plekken zijn waar het uitzicht adembenemend is. In de stad Bergen bijvoorbeeld. De 320 meter hoge berg Fløyen ligt aan de rand van Vakantie Scandinavië oktoberdeze stad en biedt een prachtig uitzicht over het centrum, de haven en de schiereilanden voor de kust. Met een speciale kabelbaan kun je naar boven en ook voor de actieve wandelaars zijn er diverse routes. Een ander zeer bekend uitkijk punt is de Preekstoel. De Preikestolen, zoals deze in het Noors wordt genoemd, is een rotsplateau in de vorm van ene preekstoel en hangt maar liefst 600 meter boven een prachtig fjord. Jaarlijks komen er zo’n 100.00 mensen om van dit spectaculaire uitzicht te genieten. (Vakantie Scandinavië oktober tip)

  • Vliegen door het Noorderlicht.

De Auroe Borealis is een beleving op zich. Dit prachtige natuurverschijnsel komt vaak voor in Scandinavië en is vooral goed te zien op plekken waar het erg donker is. De prachtige kleuren ontstaan door zonnedeeltjes die van de zon afkomen en botsen met zuurstof en waterstof. Daardoor gaan deze zonnedeeltjes ioniseren en ontstaan er in de lucht prachtige vormen in de meest mooie kleuren. Als je Het Noorderlicht op een nog bijzondere manier wilt beleven, is er een mogelijkheid om Het Noorderlicht vanuit de lucht te zien tijdens een rondvlucht. (Vakantie Scandinavië oktober tip)

Tip: https://rondreislapland.nl/lapland-vakantie-noorderlicht/https://rondreisnoorwegen.eu/rondreis-noorwegen-noorderlicht/.

Bekijk hier de oktober reizen voor Scandinavië >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *