Vakantie Scandinavië februari

Lees hier meer over de vakanties in Scandinavië voor februari ->

Vakantie Scandinavië februari

Op vakantie in Scandinavië in februari? Wat is er allemaal mogelijk?
Vakantie Scandinavië februariScandinavië is zowel in de zomer als in de winter een populair vakantieoord. In februari zijn de meeste wintertoeristen evenwel alweer huiswaarts gekeerd. Dit betekent minder drukte én lagere prijzen. Een vakantie in Scandinavië in februari is daarom ideaal voor wie dit deel van de wereld betaalbaar wil doorreizen. In dit artikel kom je nog meer te weten over een vakantie Scandinavië februari.

Wanneer je de mooie reizen voor februari wilt bekijken dan kan je op één van de links klikken voor meer informatie. Wij wensen je heel veel plezier toe met het boeken van een prachtige vakantie in Scandinavië in de maand februari.

Bekijk hier de mooiste vakanties in Scandinavië in februari >>

Vakantie Scandinavië februari

  • Scandinavische weer in februari

Februari is in Scandinavië de koudste maand van het jaar. Hierbij geldt dat hoe verder je naar het noorden trekt, des te meer de temperaturen dalen. Zo is het in Kopenhagen overdag in februari gemiddeld nog 0,5°C, maar in Stockholm ligt de temperatuur in deze maand overdag gemiddeld al rond -1,5°C en in Oslo en Helsinki zelfs nabij -4°C respectievelijk -5°C. Nóg kouder is het in het noorden van Noorwegen en Finland. Zo is het in Vadsø, een in het noorden van Noorwegen gelegen stadje, overdag in februari gemiddeld -7°C.

  • Vakantie Scandinavië februariPoolnachten en Noorderlicht opzoeken in Scandinavië

Houd er ook rekening mee dat in februari de dagen korter worden naar mate je meer naar het noorden van Scandinavië trekt. In delen van Scandinavië komt de zon zelfs geheel niet meer op, wat een poolnacht wordt genoemd. In het Noorse Hammerfest, de meest noordelijk gelegen stad ter wereld, blijft de zon zelfs 1.500 uur lang verborgen. In deze stad is zodoende ongeveer twee maanden lang geen zonlicht te bekennen. Het enige natuurlicht is hier het licht van de sterren dat door de sneeuw wordt weerkaatst. Dit zorgt voor een magisch uitziend landschap en een zeer bijzondere sfeer. Poolnachten zijn ook ideaal om het Noorderlicht te zien. (Vakantie Scandinavië februari tip)

  • Ideale maand voor wintersportvakantie

De lage temperatuur, de lage prijzen en de weinige drukte maken februari tot de perfecte maand voor een wintersportvakantie in Scandinavië. Ski resorts hanteren beduidend lagere prijzen in deze maand en skipistes zullen opvallend leeg aanvoelen wanneer je er in februari vanaf glijdt.

Bekijk hier meer over februari vakanties in Scandinavië >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *