Vakantie Scandinavië camper

Lees hier meer over de vakanties in Scandinavië ->

Vakantie Scandinavië camper

Vakantie Scandinavië camperRondrijden in een camper geeft je het gevoel van de ultieme vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt en je kunt zelf kiezen welke prachtige plekken je gaat bezoeken. Als je dit ook nog eens gaat doen in het mooie Scandinavië is dit gevoel van vrijheid helemaal compleet. In een paar weken kun je elk gebied van dit prachtige stuk noord Europa bezoeken en vooral beleven. Van mooie oude steden tot aan de gletsjers en van walvissen spotten tot aan tochten over de vele meren. Scandinavië is vrijheid en rust! Kom in dit artikel nog meer te weten over een vakantie Scandinavië camper.

Bekijk hier de campervakanties in Scandinavië >>

Vakantie Scandinavië camper

  • Startpunt Oslo.

De hoofdstad van Noorwegen is een perfect startpunt om een rondreis per camper te starten. Na een paar dagen genieten in deze geweldige stad, kun je via Lillehammer naar Trondheim reizen. Onderweg kom je langs prachtige bergen en diepe dalen met een uitzonderlijk uitzicht. Deze stad stamt uit het jaar 997 en Vakantie Scandinavië camperhet bijzondere is, dat hier in de zomer, de zon tussen 03:00 en 23:00 schijnt waardoor er bij helder weer nooit verlichting nodig is. In de omgeving van Trondheim ligt het Skarvan og Roltdalen nationaal park waar bijzonder flora en fauna te vinden is. Een stuk verder noordelijker ligt De Noordkaap. Dit is de beste plek om walvissen te spotten die je soms vanaf het land al kan zien. Als je ze echt van dichtbij wilt zien, kun je één van de vele excursies boeken. (Vakantie Scandinavië camper)

  • Indrukwekkende kustlijnen.

De mooiste routes om te rijden met een camper is misschien wel de kust van Noorwegen. Hier vind je plekken zoals de Atlantic Road. Een speciale route met veel hoge bruggen en routes langs en over fjorden. In 2006 is deze route zelfs uitgeroepen tot ‘s werelds mooiste en indrukwekkendste weg om te rijden. Tijdens de route heb je een bijzonder uitzicht over de Atlantische Oceaan en onderweg kom je veel leuke steden tegen.

Tip: Neem ook eens een kijkje op www.rondreislapland.nl, een prachtig gebied in het Noorden van Scandinavië.

Bekijk hier meer over camperreizen door Scandinavië >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *