Vakantie Scandinavië auto

Lees hier meer over de autovakanties in Scandinavië ->

Vakantie Scandinavië auto

Met de auto door Scandinavië? Kom op deze pagina alles te weten over het met de auto door Scandinavië reizen. Geniet van de prachtige vakantie!
Vakantie Scandinavië autoWil je de vrijheid van Scandinavië proeven? Kiezen waar je gaat en met welk tempo? Wil je van alles van Scandinavië zien? Dan is reizen met de auto een mogelijkheid die je niet kunt missen. Scandinavië kent weinig, maar goede autosnelwegen. Tankstations zijn ook niet overal te vinden! Kiem je reis dus goed uit, weet waar je bent en waar je heengaat. Lees in dit artikel nog meer over een vakantie Scandinavië met de auto (Vakantie Scandinavië auto). Ook heb je de mogelijkheid om bij de reisspecialist een mooie vakantie te boeken.

Bekijk hier meer over autovakanties in Scandinavië >>

Vakantie Scandinavië auto, tips en meer

  • Tips voor de autovakantie in Scandinavië.

Een autorondreis door Scandinavië: zorgt voor genoeg autobrandstof! Weet waar je kan tanken en wat de regels zijn van de landen waar je doorheen rijdt. Zo moet je in Noorwegen een gevarendriehoek en ongeluk hesje in je auto hebben. Ook heb je in Noorwegen veel tolwegen waar je moet betalen. Maar betalen gaat Vakantie Scandinavië autodaar gemakkelijk: je autokenteken wordt gescand en je ontvangt de reken per post thuis. Of, wanneer je een auto huurt, komt de rekening via de autoverhuur maatschappij bij je op het deurmatje. Diesel ligt in Zweden, Finland en Noorwegen tussen de 1,40 en 1.60. Nogal een verschil dus, waarbij het duurste land is. (Vakantie Scandinavië auto info)

  • Routes die er te maken zijn in Scandinavië.

Waar wil je heenrijden? Tour je liever langs de kust, of ga je dwars door het Middelland? Een combinatie van beide kan natuurlijk ook. Je kunt ook kiezen voor de steden: Helsinki, Oslo en Stockholm. Voor deze steden kun je best een dag of twee uittrekken en kun je ervoor kiezen te overnachten in een hotel, appartement of hostel.  De rit van Noorwegen langs de kust van Noord naar Zuid of andersom, is aan te raden en geliefd onder reizigers.

  • De top 3 routes in Scandinavië met de auto.
  1. De Trollenroute is een bekende en geliefde route. Laat je leiden langs berghellingen en diepe fjorden: van Geiranger naar Trollstigen.
  2. Daarnaast heb je Lofoten. Steile pieken, stranden en prachtige uitzichten.
  3. Dan een korte route: De Atlantische weg. Dit is een route van maar 8 kilometer! Toch wordt hij gezien als een van de mooiste routes in de wereld. Lange bruggen en eilandjes zover het oog rijkt.

Kijk ook eens op:

Bekijk hier de mooiste autovakanties in Scandinavië >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *