Vakantie reizen Scandinavië

Lees hier meer over de vakanties in Scandinavië ->

Vakantie reizen Scandinavië

Vakantie in Scandinavië boeken? Wat is er allemaal mogelijk?
Vakantie reizen ScandinaviëScandinavië is groot. Een vakantie kan je overal brengen: langs de uitgestrekte kust van Noorwegen, in de grote steden Oslo van Helsinki, maar vooral in de ongerepte natuur die je overal in Scandinavië zult vinden. Scandinavië is dunbevolkt, maar kent vele kleine onverstoorde dorpjes waar je in contact kunt komen met de vriendelijke bevolking. Zij zullen je helpen, je op je gemak stellen of ervaringen met je delen. In dit artikel kom je ook meer te weten over de vakantie reizen Scandinavië en heb je de mogelijkheid om een prachtige rondreis te boeken bij een reisorganisatie. Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis naar Scandinavië.

Bekijk hier de mooiste rondreizen in Scandinavië >>

Vakantie reizen Scandinavië, meer info

  • Een rustige vakantie.

Voor rust zit je in Scandinavië goed. Er zijn berghutten, appartementen, campings en bungalowparken die zich zowel midden in de natuur als in de grote stad bevinden. Je kunt ervoor kiezen om de ervaring van de stad te combineren met de rust en ongereptheid van de natuur. De wellness resorts in de grote steden en de sauna’s van de hutten in de ongerepte berggebieden: kwaliteit ontspanning in Scandinavië vindt je overal.

  • Vakantie reizen ScandinaviëEen actieve vakantie in Scandinavië.

Natuurlijk kun je gaan voor een actieve vakantie. Noord Scandinavië leent zich met onder andere de Noordkaap uitstekend en wisselende wandelroutes door het gehele gebied, uitstekend voor wandelaars en avonturiers. Zie de gletsjers, loop langs kabbelende beekjes en maak fikse wandelingen over de uitgestrekte plateau’s van het Scandinavië. (Vakantie reizen Scandinavië tip)

  • Het budget voor een vakantie in Scandinavië.

Vakantie reizen ScandinaviëEen vakantie in Scandinavië kan zowel heel duur als heel goedkoop uitvallen. Verblijf bij mensen thuis via een organisatie, of ga voor een goede verblijfplaats. Het leven is duur in Scandinavië: voedsel en accommodatie liggen in een hogere prijsklasse dan die van Nederland. Toch kun je goedkoop uit te voeten door te kamperen in de natuur, dat overal in Scandinavië vrij en gratis kan of volledig in je eigen voedselvoorziening te voorzien (vissen). (Vakantie reizen Scandinavië tip)

  • Contact met bewoners.

Hoe zijn Scandinaviërs? Koud en afstandelijk? Of toch vriendelijk? Je zult van veel reizigers horen dat Scandinaviërs vriendelijk en gastvrij zijn. Het is een vredig volk dat graag reizigers ontvangt en mensen helpt. Zij hebben interessante verhalen te vertellen, weten je de leukste weetjes te vertellen over de dorpen en omgevingen waar zij vaak al hun hele leven lang wonen.

Tip: Kijk ook eens op www.rondreislapland.nl, www.rondreisnoorwegen.eu, www.noorwegenvakantie.net en op www.rondreiszweden.eu om meer informatie in te winnen over het maken van een rondreis door Scandinavië.

Vakantie rondreis door scandinavië

Een vakantierondreis door Scandinavië kun je zelfstandig maken, maar ook in groepsverband. Indien je liever alleen gaat, moet je wel alles goed vooraf gepland hebben. Bij een groepsreis wordt alles voor je geregeld.

  • Zelfstandig

Vakantie reizen ScandinaviëJe moet weten welk gebied je wilt gaan bekijken wanneer je een rondreis wilt maken in Scandinavië. Je moet weten door welk land je de rondreis wilt maken. Wanneer je dat allemaal uitgezocht hebt, kun je naar een erkend reisbureau gaan en je wensen op tafel leggen. Zij zullen dan alles in orde maken. Ze boeken de vlucht, de overnachtingen, de maaltijden en de auto die gehuurd wordt. Wanneer je op de luchthaven aankomt, ga je de auto ophalen en rijd je naar je eerste hotel. Het is verstandig om daar een paar dagen te verblijven. Je kunt dan de stad verkennen waar je bent aangekomen. Wanneer je verder gaat naar het volgende hotel, kom je verschillende bezienswaardigheden tegen waar je een tussenstop kunt uitvoeren. Zo kun je dus zelf je tijd indelen.

  • Groepsverband

Vakantie reizen ScandinaviëWanneer je met een groep op vakantie gaat, wordt vooraf alles geregeld. Je weet wat je gaat bezichtigen en hoe het reisschema eruitziet. Aangekomen op de luchthaven word je opgewacht en naar de bus begeleid. Wanneer de personen, die moeten aankomen, er zijn, ga je naar het hotel. Daar wordt dan kennis gemaakt met je medereizigers. Vaak ontstaan er bij een dergelijke reis vriendschappen voor het leven. Na een of twee dagen wordt met de rondreis begonnen. Afhankelijk van de reis die je geboekt hebt, ga je Noorwegen, Zweden of Denemarken beter bekijken. Afhankelijk van het aantal dagen krijg je ook meer te zien. Nadat je weer op je vertrekpunt bent aangekomen, wordt er afscheid van elkaar genomen en zal ieder zijn weg naar huis vervolgen. Het zijn geen goedkope reizen maar zeker de moeite voor een herhaling vatbaar. Dan zou je een ander land eens goed kunnen gaan bekijken in Scandinavië.

Tip: Kijk ook eens op www.finlandvakantie.net.

Bekijk hier meer over rondreizen en vakanties in het unieke Scandinavië >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *