Sportieve vakantie Scandinavië

Lees hier meer over de vakanties in Scandinavië ->

Sportieve vakantie Scandinavië

Sportieve vakantie ScandinaviëAls je op zoek bent naar een actieve en sportieve vakantie in sportieve, dan is Scandinavië een perfecte plek om heen te gaan. Er zijn ontzetten veel plekken waar je als sportfanaat helemaal los kunt gaan. Zo zijn er ongelooflijk veel natuurparken te vinden, waar vele activiteiten zijn te doen. Zo kun je kiezen uit mountainbike tochten, kanotochten, bergbeklimmen, sneeuwscootertochten, skiën en nog veel meer. In dit artikel kom je meer te weten over een prachtige en unieke sportieve vakantie Scandinavië, ook heb je de mogelijkheid om een mooie vakantie te boeken!

Bekijk hier de sportieve vakanties in Scandinavië en meer reizen >>

Sportieve vakantie Scandinavië

  • Actief in Lapland

Lapland ligt in het noorden van Scandinavië en is bij uitstek de plek voor mensen die houden van sneeuwavonturen. In Lapland zijn veel skipistes te vinden. Van groene pistes tot rode pistes en ook mogelijkheden om off-piste te gaan. In Zweden ligt bijvoorbeeld Åre-Duved, een groot skigebied met maar Sportieve vakantie Scandinaviëliefst 100 kilometer piste. De kwaliteit van de sneeuw is geweldig en je kunt er genieten van lange en mooie afdalingen. Een andere manier om te genieten van de prachtige natuur is door mee te gaan met een Huskytocht. Al eeuwenlang worden mensen en goederen vervoerd op deze sledes, getrokken door Husky Honden. Tijdens deze tocht schiet je pijlsnel door de prachtige winterlandschappen. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Ook kun je op veel plekken sneeuwscooters huren om zelf op pad te gaan en de omgeving te verkennen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele sneeuwactiviteiten in Scandinavië. (Sportieve vakantie Scandinavië tip)

Orka’s in Scandinavië

  • Orka’s spotten vanuit je kano!

Andenes, een plek in het noorden van Noorwegen, kis de beste plek om walvissen te spotten. Je kunt meegaan op een bootexcursie, maar je kunt ook zelf met een kano de open zee opgaan en deze reusachtige dieren van dichtbij bekijken. Met je eigen kano, kun je erg dichtbij komen en zul je versteld staan van deze reusachtige dieren. In de omgeving van Noorwegen zwemmen van potvissen en bultruggen. In de maanden oktober tot januari, heb je bovendien ook nog de kans om orka’s van soms wel 9 meter te zien. Dichterbij ga je niet komen!

Bekijk hier de sportieve vakanties in Scandinavië >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *