Sneeuw vakantie Scandinavië

Lees hier meer over de vakanties in Scandinavië ->

Sneeuw vakantie Scandinavië

Skiën in Scandinavië? Wat is er allemaal mogelijk? Lees in dit artikel meer over een sneeuw vakantie Scandinavië, heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie vakantie.
Sneeuw vakantie ScandinaviëIn de Alpen zijn de pistes vaak overvol en zijn er lange wachtrijen bij de liften. De wintersportgebieden in Scandinavië zijn heel verschillend. Zelfs in het hoogseizoen, heb je vaak het gevoel dat je de pistes helemaal voor jezelf hebt. Het merendeel van de appartementen, bijna allemaal met een sauna en een open haard, zijn in huizen – meestal 4 tot 6 appartementen onder een dak.  De skigebieden openen na de eerste sneeuwval vaak aan het begin van november. Het seizoen loopt van begin november tot begin mei. Skiën is er ideaal in februari, maart of zelfs begin april: er ligt vaak nog meer sneeuw dan in december, met langere dagen en veel zon! Bekijk hieronder meer informatie over een sneeuw vakantie in Scandinavië, heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie reis.

Bekijk hier de sneeuw vakanties in Scandinavië >>

Sneeuw vakantie Scandinavië

  • De beste skigebieden. Geilo, Noorwegen.

Dit rustige badplaats aan de spoorlijn van Bergen, aan de kust, naar Oslo beschikt over een dozijn hotels verspreid over de brede vallei en een handvol winkels en cafés. Het beperkte aantal runs ,40 in totaal,zijn vooral geschikt voor beginners en gevorderden.

  • Hemsedal, Noorwegen

Het resort wordt vaak aangeduid als de “Chamonix van het Noorden” vanwege de steile bergen in schril contrast met de meer zachte landschap elders in Scandinavië. De pistes in Hemsedal bieden veel afwisseling in een kleine ruimte, van pistes voor kinderen tot terreinen voor experts.

Riksgränsen Zweden en Ylläs Finland

  • Sneeuw vakantie ScandinaviëRiksgränsen, Zweden

‘s Werelds meest noordelijke skigebied opent alleen in maart met een gematigd klimaat en langere dagen. De pistes zijn open tot juni waar je kan skiën of snowboarden onder de middernachtzon!

  • Ylläs, Finland

Wanneer een wintersport vakantie meer is dan skiën is dit skigebied vooral geschikt voor beginners. Er is volop ruimte om te langlaufen, te ijsvissen of een sneeuwscooter te boeken. Een husky Safari is de beste manier om de prachtige Noorse natuur te “voelen”.
Het is een onvergetelijke ervaring!

Tip: Kijk ook eens op www.rondreislapland.nl voor een prachtige sneeuw vakantie in Scandinavië.

Bekijk hier meer over sneeuw rondreizen en vakanties in Scandinavië >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *