Rondreis Zuid Scandinavië

Lees hier meer over de rondreizen in Zuid Scandinavië ->

Rondreis Zuid Scandinavië

Rondreis door Zuid-Scandinavië! Een fantastische belevenis!
Rondreis Zuid ScandinaviëHet zuiden van Scandinavië, Denemarken en het zuidelijke deel van Zweden, kent tal van bijzondere bezienswaardigheden voor een onvergetelijk rondreis. Een rondreis door Zuid-Scandinavië kan bovendien geheel per auto worden afgelegd aangezien er een weg loopt van het noordoostelijke deel van Denemarken naar het zuidwestelijke deel van Zweden. Kom hieronder meer te weten over een rondreis Zuid Scandinavië.

Wanneer je de mooiste rondreizen wilt bekijken die er te maken zijn door Zuid Scandinavië dan kan je hieronder op één van de links klikken.

Bekijk hier de rondreizen door Zuid Scandinavië >>

Rondreis Zuid Scandinavië

  • Mooie steden in het zuiden van Zweden

Naast bekende steden zoals Stockholm, Göteborg en Malmö heeft Zuid-Zweden ook meerdere minder bekende stadjes die een bezoek waard zijn. Onderweg van Göteborg naar Stockholm kan je bijvoorbeeld langs Gränna trekken. Dit is het stadje waar het typisch Zweedse rood-wit gestreepte snoepgoed Polkagris wordt gefabriceerd. Trek je vervolgens naar Malmö, dan vind je Ystad op je weg. Dit stadje is beroemd om de vele met houten balken als draagpilaren gemaakte woningen. Een rondreis door Zuid-Scandinavië is niet compleet zonder een nacht in deze traditionele woning te hebben doorbracht.

  • Bijzondere bezienswaardigheden in Zuid-Zweden

Rondreis Zuid ScandinaviëEen absolute must see voor een rondreis door Zuid-Scandinavië is het Kasteel van Kalmar. Dit kasteel, in het Zweeds Kalmar slott geheten, is rond 1180 gebouwd maar uitstekend behouden gebleven waardoor het tot op de dag vandaag de typische renaissance-stijl uitademt. Ook het Gripsholms slott en het Götakanaal misstaan niet bij een rondreis door Zuid-Scandinavië.

  • Deense stadjes en bezienswaardigheden

Vanuit Malmö is Kopenhagen eenvoudig te bereiken. Alhier is de bekendste bezienswaardigheid De kleine zeemeermin, het wereldberoemde bronzen beeld van een zeemeermin met twee staarten. Reis je vanuit Götenborg naar Denemarken, bezoek dan Aalborg, Viborg en Skagen.

  • Reis niet met een huurauto van Denemarken naar Zweden

Vanuit Denemarken is Zweden eenvoudig per auto bereikbaar. Het is echter aan te bevelen om deze trip alleen te maken wanneer je met je eigen auto reist. Autoverhuurbedrijven brengen namelijk een aanzienlijk extra bedrag in rekening wanneer je de huurauto in meerdere landen gebruikt.

Bekijk hier meer over rondreizen door het Zuiden van Scandinavië >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *