Rondreis Scandinavië oktober

Lees hier meer over de rondreizen in Scandinavië voor oktober ->

Rondreis Scandinavië oktober

Ga in de maand oktober naar het unieke Scandinavië en boek een geweldige rondreis!
Rondreis Scandinavië oktoberJe kan een discussie hebben over welke landen bij Scandinavië horen. Dit verschilt vanuit historisch, politiek of geografisch oogpunt, maar welke landen je ook in je definitie toevoegt: Scandinavië is een natuurschone wereld en misschien wel gemaakt voor een rondreis, ook nog in oktober. Kom hieronder meer te weten over het maken van een rondreis door Scandinavië in oktober (rondreis Scandinavië oktober), een vakantie te boeken in oktober in Noorwegen, ook heb je de mogelijkheid om een mooie rondreis te boeken bij een reisorganisatie.

Klik op onderstaande link om de mooiste Scandinavië reizen voor oktober te bekijken.

Bekijk hier de rondreizen door Scandinavië in oktober >>

Rondreis Scandinavië oktober

Het maakt niet uit welke definitie je gebruikt. Scandinavië bestaat volgens alle definities in ieder geval uit Noorwegen en Zweden. Rondreizen door Noorwegen en Zweden kunnen op meerdere manieren, maar de meest voorkomende is met de auto.

Het meest uiterlijke puntje van Noorwegen, maar ook van Europa, de Noordkaap is een van de hoogtepunten van Noorwegen. Op de rondreis moet je ook de dertien haarspeldbochten (Stalheimskleiva), Rondreis Scandinavië oktoberde hoogste watervallen (Vinnufossen en Baläifossen)en de loodrechte rotsen vanuit het water (Sognefjord) bezoeken. Voor de mooiste uitzichten ga je naar de Gaustatoppen. Met een beetje geluk zie je daar het grootste deel van Noorwegen in één oogopslag. De kans dat je dit zicht in oktober hebt is klein. In deze maand heb je te maken met veel regen en dit maakt de uitzichten en ook de andere natuurlijke hoogtepunten iets minder spectaculair.

Noorwegen is een land van uitersten. Je hebt er uitgestrekte hoogvlakten, maar ook hele steile fjorden. Ook in Zweden is er een gevarieerde rondreis mogelijk. Je hebt er rust en ruimte (Norrland), heuvelachtig gebied (Gotaland) en natuurlijk erfgoed (Laponia en Hoga kusten). Laatstgenoemde staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst. Een verschil tussen Noorwegen en Zweden is dat Zweden meer wilde dieren heeft. Wel is het zo dat er in oktober vaak elandenjacht plaatsvindt, waardoor veel bossen in oktober niet zo toegankelijk zijn dan in andere maanden.

Waar ligt Lapland nou eigenlijk?

Vakantie Scandinavië oktober

Tot nu zijn de hoogtepunten van Noorwegen en Zweden belicht. Ook de andere landen van Scandinavië zijn geschikt voor een rondreis, ook in oktober. Een combinatie van Scandinavische landen behoort ook tot de mogelijkheden.

Websitetips: www.rondreisnoorwegen.eu, www.rondreislapland.nl, www.rondreiszweden.eu.

Bekijk hier de oktober reizen in Scandinavië >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *