Rondreis Scandinavië hutten

Lees hier meer over de rondreizen in Scandinavië ->

Rondreis Scandinavië hutten

Rondreis Scandinavië – van hut naar hut. Een unieke belevenis!
Rondreis Scandinavië huttenVan hut naar hut? De stilheid, schoonheid en kracht van Scandinavië ervaren tijdens wandeltochten die je langs kabbelende riviertjes, glooiende bergen en lange vlaktes zal brengen? Dit is precies de reden waarom Scandinavië zo geliefd is onder wandelaars. Er zijn overal hutten die zich lenen voor dagtochten en die samen optellen tot een prachtige rondreis in het Noorden. In dit artikel lees je nog veel meer over het maken van een mooie rondreis door Scandinavië en het overnachten in hutten (Rondreis Scandinavië hutten).

Bekijk hier de rondreizen door Scandinavië in hutten >>

Rondreis Scandinavië hutten, enkele tips

Voor ervaren wandelaars.

  • Jotunheimen en Hardangervidda zijn populaire wandelsgebieden in Noorwegen. In deze berggebieden zijn overal hutten te vinden en kun je onder begeleiding van een berggids wandelen. Op eigen houtje kan ook. Er zijn minsten 400 hutten te vinden in Noorwegen en meer dan genoeg wandeltochten die aangegeven zijn door gekleurde paaltjes. Voor sommige hutten Rondreis Scandinavië huttendien je lid te zijn van een vereniging.
  • Je kunt in Noorwegen beginnen en eindigen in Finland. Dat is doorgaans een huttentocht van 20 dagen (van Oslo naar Helsinki, grotendeels langs de kust van de Middelandse Zee). Je kunt ook van Helsinki naar Oslo gaan en zo een reis hebben die de schoonheid van de natuur combineert met de drukte van de grote stad.
  • De Noordkaap is het Noordelijkste puntje van Noorwegen. De middernachtzon is hier bij goed weer te zien en om van te genieten. Je kunt hier een extra dagje voor uittrekken en zelfs de terugreis op’ten met de boot.

Proviand in de hutten

Proviand in de hutten.
Er zijn hutten met bediening, zonder bediening en met eigen bediening. Hutten die bediening geven zorgen voor twee maaltijden per dag. Dit is meer een hotel vorm. De hutten die onder eigen bediening vallen, beschikken wel over proviand waar je door middel van een prijslijst gebruikt van kunt maken. Er is een keukentje. En dan heb je nog de hutten zonder bediening. Dit zijn de hutten zonder proviand, maar met gelegenheid tot koken. Wanneer je je eigen proviand meeneemt, kun je hier voor kiezen.

Tip: https://rondreisnoorwegen.eu/rondreis-noorwegen-hutten/ en https://rondreislapland.nl/vakantie-lapland-blokhut/.

Bekijk hier meer over Scandinavië reizen en hutten >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *