Rondreis Scandinavië auto

Lees hier meer over de rondreizen in Scandinavië ->

Rondreis Scandinavië auto

Met de auto in Scandinavië. Wat is er allemaal mogelijk, aan te raden en welke reizen zijn er te boeken? Dit en nog veel meer lees je in dit artikel.
Rondreis Scandinavië autoTrek erop uit met de auto in Scandinavië. Rondreizen per auto in het gebied is één van de meest ideale manieren om het meeste van het gebied te ervaren. Er zijn niet veel snelwegen in Scandinavië. Maar het gebied behoort tot de meest veilige verkeersgebieden van Europa: er gebeuren weinig ongelukken en de wegen zijn van goede kwaliteit. In dit artikel kom je nog meer te weten over een rondreis Scandinavië auto, zo heb je de mogelijkheid om ook een mooie reis te boeken naar Scandinavië.

Bekijk hier meer over autorondreizen door Scandinavië >>

Rondreis Scandinavië auto, regels, routes en meer

  • Regels

In Noorwegen dien je tol te betalen voor het rijden op de snelwegen. Betalen kan op verschillende manieren: doorrijden, doorrijden en… doorrijden! Je auto wordt gefotografeerd en je krijgt een rekening opgestuurd. Optie 2: je kunt je laten registreren (Visitor’s payment). Je meldt je creditcard en autokentekennummer aan. Vervolgens hoef je niets te doen, je auto zal ook gescand worden wanneer je een tolweg oprijdt en het bedrag zal worden afgeschreven van je creditcard. Dan nog optie 3: huur en auto en krijg de rekening aan het einde van je vakantie. De rekeningen van het rijden op tolwegen wordt gestuurd naar het autoverhuurbedrijf en die zullen het bij jou in rekening brengen.

  • Routes

Rondreis Scandinavië autoEr zijn bekende routes in Scandinavië. Een route is bijvoorbeeld die van Seinäjoki naar Helsinki in Finland. Deze route is niet lang, maar brengt je langs Tuuri. Dit is een klein dorpje dat veel bekijks trekt. Van Tuuri kun je naar Tampere, de op één na grootste stad in Finland. De autosnelweg van deze route is kort, maar rijdt lekker en heeft prima asfalt.

De grensovergang van Zweden naar Noorwegen, van de afslag Hamar in Zweden. Er zijn hier grindpaden waar je 40 kilometer per uur kunt rijden, waar af en toe een stuk weg is opengebroken door bossen. Het is hier oppassen, maar je loopt wel grote kans om midden in de natuur het wild van Scandinavië te zien! Elanden en misschien zelfs een grizzlybeer.

  • Verplicht in de auto

Je moet een gevarendriehoek en een veiligheidsvest bij je hebben in de auto in Noorwegen. De brandstofprijs voor Diesel in Noorwegen is op dit moment 1.46. In Finland is dit 1.36. In Zweden ligt dit hoger: 1.49.

Voor het maken van een rondreis door Scandinavië met de auto kan je ook nog informatie terugvinden op andere websites:

  1. https://rondreisnoorwegen.eu/rondreis-noorwegen-auto
  2. https://rondreiszweden.eu/autorondreis-scandinavie/
  3. https://rondreisnoorwegen.eu/autorondreis-noorwegen/
  4. https://rondreisnoorwegen.eu/autovakantie-noorwegen/
  5. https://rondreiszweden.eu/rondreis-zweden-auto/

Bekijk hier de rondreizen door Scandinavië met de auto >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *