Caravan vakantie Scandinavië

Lees hier meer over de caravan vakanties in Scandinavië ->

Caravan vakantie Scandinavië

Caravan vakantie ScandinaviëVan de Noordkaap tot aan Helsinki en van Lapland tot aan Oslo. Tijdens een caravan vakantie in Scandinavië kun je het allemaal zien. Scandinavië is het noordelijkste deel van Europa en bestaat uit de landen Noorwegen, Zweden en een deel van Finland. Voor natuurliefhebbers hebben is de regio één groot hoogtepunt. Je rijdt van de gletsjers naar de prachtige fjorden en via de grote meren langs de prachtige steden. Kortom, Scandinavië is een plek waar je alles vindt wat je maar wilt tijdens een caravan vakantie. Bekijk hieronder meer over een caravan vakantie Scandinavië en heb je de mogelijkheid om een mooie reis te boeken!

Bekijk hier de caravan vakanties in Scandinavië en meer >>

Caravan vakantie Scandinavië

  • Helsinki – De stad van de mode

Deze hoofdstad van Finland staat beter bekend als Europese design hoofdstad. In de stad zijn ontzetten veel mooie gebouwen te vinden zoals de Domkerk van Helsinki, een gebouw waar 22 jaar aan gebouwd is. In Caravan vakantie Scandinaviëde kerk worden regelmatig concerten gehouden. Ook het belangrijkste plein van Finland is te vinden in Helsinki. Het Senaatsplein is enorm en versierd met vele prachtige gebouwen in neoklassieke stijl. Zelfs het Centraal Station van Helsinki is indrukwekkend. Op dit enorme station, passeren dagelijks 20.000 passagiers uit alle hoeken van Europa. (Caravan vakantie Scandinavië info)

  • Natuurgeweld in Noorwegen

De prachtige fjorden van Noorwegen zijn een attractie op zich. De fjorden zijn soms wel 1000 meter hoog en lopen kilometers ver het land in. De bekendste attracties zijn bijvoorbeeld de Preikestolen. Dit enorme rotsplateau hangt 600 meter boven het water in de Lysefjorden. Het is een hele tocht naar de Preikestolen, wan e bent ongeveer drie uur onderweg, maar dat is het zeker waard want vanaf het plateau is het uitzicht adembenemend. Scandinavië beschikt ook over het meest noordelijkste puntje van Europa, de Noordkaap. Dit is een plek waar maar weinig mensen komen en is erg geschikt voor de echte avonturier. Vanuit de dorpjes zijn er boottochten te boeken waarbij je ongelooflijk dicht bij walvissen en zelfs orka’s kunt komen!

Tip: Kijk ook eens op: https://rondreisnoorwegen.eu/campings-noorwegen/ om te overnachten op campings in Noorwegen.

Bekijk hier meer over caravan rondreizen in Scandinavië >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *