Camperreis Scandinavië

Lees hier meer over de camperrondreizen in Scandinavië ->

Camperreis Scandinavië

Camperreis ScandinaviëScandinavië is voor veel mensen het allermooiste gebied van Europa. Niet zo verwonderlijk, want de landen Noorwegen, Zweden en Finland hebben veel te bieden. Het zijn landen met onbegrensde mogelijkheden, zeker als het om de natuur gaat. Die is prachtig uitgestrekt en laat je keer op keer versteld staan. Natuurlijk zijn de bekende hoofdsteden Helsinki, Oslo en Stockholm ook zeer de moeite waard. En wat is er nu leuker dan op camperreis Scandinavië te gaan?

Wanneer je de mooiste reizen wilt bekijken voor Scandinavië dan kan je op één van onderstaande links klikken om de prachtige reizen te bekijken bij de reisspecialist.

Bekijk hier meer over camperreizen in Scandinavië >>

Camperreis Scandinavië, meer tips en info

Een camper biedt namelijk allerlei voordelen. Zeker in uitgestrekte landen als Noorwegen, Finland en Zweden doe je er goed aan om op camperreis te gaan en wel om de volgende redenen:

 • Het allerbelangrijkste is dat je lekker veel vrijheid hebt met een camper. Je kunt gaan en staan waar je zelf wilt en als een locatie heel goed bevalt, dan blijf je er gewoon wat langer. Bijvoorbeeld als je de Noorse fjorden bewondert, of het Noorderlicht in het noorden van Finland. I(Camperreis Scandinavië tip)
 • Je bent geen geld kwijt aan hotels, die in Scandinavische landen aardig duur kunnen zijn.
 • Je kunt je vakantie op een knusse manier beleven, namelijk met je partner of gezin samen in ééń ruimte
 • Je hoeft niet elke keer opnieuw je koffer in te pakken want je hebt al je spulletjes gewoon bij je
 • Van tijdstippen van ontbijt of diner ben je niet afhankelijk
 • Wil je niet elke keer buiten de deur eten, dan kun je zelf koken. Ook wel fijn voor je portemonnee, want ook restaurants zijn prijzig in landen als Noorwegen, Finland en Zweden
 • Omdat je tijdens je camperreis in landen bent waar natuur op ééń staat, ervaar je de natuur nog beter in een camper. Je bent tenslotte heel dicht bij de natuur en kunt elke dag wakker worden met het geluid van fluitende vogeltjes.

Rondreis Camper Scandinavië

Maak je wegwijs door Scandinavië met de camper. Bepaal hoe en wanneer je stopt, kamperen en parkeren met je camper is vrijwel over toegestaan en gratis. Mits je natuurlijk respect hebt voor de natuur en alles netjes achterlaat. De vriendelijkheid van de bevolking, de ongereptheid van de natuur en de enorme weidsheid van Scandinavië, maken dit een enorm geschikte bestemming voor camperaars.

 • Het Allemansrecht

Camperreis ScandinaviëDit recht is in Zweden van toepassing. Je mag in elk water zwemmen, eten van het land en kamperen waar je wenst. Het plukken van bessen, paddenstoelen en andere etenswaren is geen probleem. Het Allemansrecht wordt veel gebruikt door camperaars en maakt het rondreizen met de camper tot een unieke ervaring. Vis je avondeten bij elkaar, of neem je eigen proviand mee. Kamperen mag maximaal 3 dagen op één plek.

 • Aanraders

Alesund heeft een camper plek in het centrum en is een mooi sfeervol stadje. Laerdal is klein, maar is gelegen in een schitterend gebied en biedt enorm veel sfeer. Je kunt tevens uitstappen in de Jotunheimen bergen en een wandeling wagen. De Sandviken camping heeft een schitterend uitzicht op het Tinnsjo meer en is een uitstekende uitvalsbasis om naar Hardanger Vidda en Gaustatoppen te gaan.

Voor het eerst met de camper door Scandinavië?

Ga je voor het eerst?

 • Rondreis Scandinavië camperOp veel wegen moet je tol betalen.
 • In het midden en oosten van Scandinavië zijn weinig tankstations en winterbanden zijn verplicht van 31 oktober tot en met 31 maart.
 • Soms is het onder extremere weersomstandigheden niet toegestaan op bepaalde wegen te rijden, of wordt de maatregel getroffen dat enkel het rijden in een konvooi is toegestaan.
 • Je kunt korting krijgen bij bepaalde organisatie voor oversteken met de pond of ferry.
 • Een gevarendriehoek en gevarenhesje zijn verplicht. Ook zijn de mogelijkheden tot het vullen van gasflessen beperkt: waar zijn de vulstations en waar zijn flessen te koop? Ga dat na voordat je reist begint.

Hieronder zijn enkele links terug te vinden die gaan over het rondreizen met een camper door het prachtige Scandinavië.

 1. Camperreis Noorwegen
 2. Camperreis Zweden
 3. Camperreis Finland
 4. Camperreis Lapland

Bekijk hier de camper rondreizen in Scandinavië >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *